Weet je niet zeker of een survival cursus wel iets voor jou is? Maak dan kennis met deze wereld tijdens de introductiecursus survival. Deze cursus duurt één weekend.

De Raafcraft survival cursus is opgezet door professionele instructeurs en behandelt alle essentiële overlevingstechnieken. Wij hebben er bewust voor gekozen om de survivalcursus geheel in Nederland te geven om te laten zien dat je de technieken overal kunt gebruiken. Je leert dus niet alleen om te overleven in de natuur maar kunt de opgedane kennis en ervaring ook direct toepassen in het dagelijks leven.

De S.E.R.E. (Survival, Evasion, Resistance, Escape) training bestaat uit het geven van inzicht in gevaarlijke, door mensen veroorzaakte, situaties en leert je omgaan met dergelijke situaties. Daarnaast oefen je een hele serie technieken om te ontsnappen en diverse essentiële survivaltechnieken.

We staan er misschien niet dagelijks bij stil maar feit is dat de meeste mensen sterk afhankelijk zijn van de maatschappij voor wat betreft hun basisbehoeften. Water komt uit de kraan, voedsel uit de supermarkt en ook brandstof en elektriciteit komen via een leiding het huis binnen. Maar wat moet je doen als één (of meerdere) van deze voorzieningen uitvallen? Welke bedreigingen zijn er in mijn directe omgeving? Dit en nog veel meer komt aan de orde in de cursus urban survival.

Eén van de meest tot de verbeelding sprekende vaardigheden is wel het spoorzoeken (tracking). Wie kent niet de verhalen over indianen die uit een enkele voetafdruk alles over de eigenaar konden aflezen. Hierdoor hangt er wel een beetje een zweem van mysterie rond tracking maar dat is niet nodig want tracking is een vaardigheid die iedereen zich eigen kan maken. In deze 4-daagse cursus tracking leer je alles wat je moet weten om een goede tracker te worden. De rest moet je zelf doen door veel te oefenen!

Bedankt! Ik heb een hoop geleerd van jullie. Gezellige mensen, gezellige sfeer en een hoop gelachen. Ik ga het zeker missen. En jullie kennis... wow.. oneindig. Mijn respect!